نصب بوستر پمپ
نصب بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی در ساختمانهای مرتفع ویا بازیر بنای وسیع جهت تامین فشار آب انجام می شود. معمولا این تجهیزات بصورت یکپارچه و یک یونیت کامل به محل نصب ارسال می شود. برای نصب بوستر پمپ نیاز به تعمهیدات خاصی نیست، اما اگر بوستر بدون شاسی و لرزه گیر سفارش و ساخته شده باشد ، در محل نصب باید یک فنداسیون بتنی و لرزه گیر نشیمنگاه برای آن در نظر گرفت.
نصب بوستر پمپ هایی که کامل به همراه شاسی دوبل و لرزه گیر باشد بروی یک فنداسیون ساده متناسب و با ابعاد و ظرفیت بوستر پمپ صورت می پذیرد.
اما گاهی تعداد پمپ ها زیاد و یا وزن وابعاد دستگاه بزرگتر از آن است که بتوان آن را در کارگاه ساخت و بعد به پروزه ارسال کرد. درچنین حالتی بوستر پمپ را در محل پروژه مونتاژ کرده و نصب میکنند.
نصب بوستر پمپ هایی که در کارگاه ساخته و به پروژه حمل میشوند ساده تر است. کافی است لوله ورودی و خروجی بوستر پمپ وصل و اگر تابلو کنترل آن بصورت جداگانه طراحی و ساخته شده در محل مناسب نصب و به پمپ ها متصل شود.
مطالعه مقاله نصب پمپ آب
راه ندازی بوستر پمپ
راه اندازی بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی کمی با هم متفاوت است. بوستر پمپ های آبرسانی در طول شبانه روز در حال کار می باشند. اما بوستر پمپ آتش نشانی فقط در حالت آماده به کار بوده و تقریبا تا زمانی که حادثه یا آتش سوزی رخ نداده باشد روشن نخواهند شد. به همین دلیل اکثر بوستر پمپ های آتش نشانی دارای شرایط زیر می باشند :
- معمولا منبع تحت فشار آنها ظرفیت کمتری دارند.
- از اینورتر یا درایو در راه اندازی انها استفاده نمیشود.
- در ظرفیت های بزرگ و کاربری های مهم دارای سیستم خود سرویس هستند
همه این موارد باعث کاهش هزینه راه اندازی بوستر پمپ آتش نشانی نسبت به بوستر آبرسانی می شود.
ساخت ، نصب و راه اندازی بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی با ضمانت و قیمت بسیار مناسب جهت کسب اطلاعات بیشتر با ایران سرویس کار تماس بگیرید.
بوستر پمپ های آبرسانی معمولا از نوع دور متغیر بوده و بوستر پمپ های آتش نشانی از نوع دور ثابت هستند. در ادامه به بررسی هر دو نوع راه اندازی خواهیم پرداخت تا انتخاب و سفارش برای شما ساده تر و دقیق تر باشد
در اینجا منظور از راه اندازی بوستر پمپ ، سیستم کنترل فرایند کارکرد یا خاموش و روشن شدن بوستر پمپ است.
روش راه اندازی بوستر پمپ بر حسب نیاز و سفارش مشتری است.با طراحی تابلو کنترل بوستر پمپ براساس سفارش نوع راه اندازی لحاظ می شود.
راه اندازی بوستر دورثابت
راه اندازی بوستر پمپ دور ثابت قدیمی ترین ، ساده ترین و البته کم هزینه ترین روش راه اندازی است. در این روش که بیشتر بروی بوستر پمپ های آتش نشانی انجام می شود با کاهش فشار شبکه لوله کشی پمپ ها با تمام توان شروع به کار میکنند، تاز مانی که فشار به حد تنطیم شده رسیده و پرشر سویچ یا کنترل کننده فشار دستور خاموشی را صادر کند.
این فقط توضیح مختصر و مفید نحوه کارکرد بوستر پمپ دور ثابت بود اما برای راه اندازی یک بوستر پمپ دور ثابت نیاز به اطلاعات بیشتری داریم:
برای درک بهتر راه اندازی بوستر پمپ دورثابت را با یک مثال بررسی میکنیم. فرض میکنیم بوستر پمپی داریم شامل ۳ پمپ که جهت کاربری آبرسانی مورد استفاده قرار می گیرد. بروی کلکتور خروجی بوستر یا بروی شبکه لوله کشی ساختمان یک یا چند پرشر کنترل (کنترل کننده فشار ) نصب میشود.
اگر از plc یا برد مخصوص بوستر پمپ استفاده شود یک سنسور فشار آنالوگ (پرشر ترانسمیتر) استفاده می شود. اگر برد ساده تر یا مدار ساده برای بوستر در نظر گرفته شده باشد به ازای هر پمپ یک پرشر سویچ بوری کلکتور خواهیم داشت.
با کاهش فشار در خروجی بوستر پمپ اولین پمپ شروع به کار میکند. اگر توان پمپ بیش از 5اسب یا 3.75کیوات پمپ بصورت ستاره مثلث راه اندازی می شود.(البته برای پمپ های آتش نشانی ممکن است تا 7.5 کیلو وات هم بصورت ستاره فقط کار کنند).
اگر همچنان فشار کمتر از میزان تنطیمی بود پمپ دوم با وقفه زمانی کوتاهی نسب به پمپ اول وارد مدار میشود. و سپس به همین ترتیب پمپ سوم. هر پرشر سویچ مسئول کنترل یک پمپ است و زمان روشن و خاموش شدن پمپ توسط پرشر سویچ مربوطه تنطیم می شود. اما در برخی تابلو کنترل ها از plc استفاده می شود و تمام پرشر ها به این دستگاه متصل هستند ان زمان ترتیب روشن خاموش شدن توسط plc مشخص می شود.
سیکل خاموش شدن نیز به همین منوال است.
راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر
راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر یا درایو این امکان را میدهد که پمپ یا پمپهای بوستر با توانی به اندازه نیاز و مصرف آب وارد مدار شوند و استارتی نرم با تنش کمتر را داشته باشند.
- اما استفاده از اینورتر چه مزایا و معایبی دارد؟
- چه زمانی بهتر است راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر باشد؟
- آیا از نظر اقتصادی اینورتر به صرفه خواهد بود؟
برای پاسخ به این سوالات ابتدا روش کار اینورتر را بررسی می کنیم
اینوتر یا درایو با تغییر دو پارامتر فرکانس و ولتاژ ، تعداد دور موتور را کنترل میکند. پمپ های سانتریفوژ با کاهش و افزایش تعداد دور میزان هد و دبی آن تغییر میکند. بروی بوستر پمپ های دور متغیر نیز با بهره مندی از همین درایو ها ، براساس فشار در خروجی بوستر پمپ تعداد دور پمپ را کنترل میکند.
راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر به دو صورت انجام میشود:
- راه اندازی تمام پمپ های بوستر پمپ با یک درایو
- راه ندازی بوستر پمپ با اینورتر به تعداد پمپ ها
راه اندازی بوستر پمپ با یک درایو:
این روش راه اندازی بوستر پمپ خود دارای دو دسته است 1. تمام پمپ بصورت دور متغیر 2. فقط یکی از پمپ بصورت دور متغیر باشد
اگر میخواهید تمام پمپ ها دور متغییر باشد باید از اینورتر های مخصوص بوستر پمپ یا برد های مخصوص استفاده کرد. برای آشنایی با نحوه کار کرد این بوستر پمپ ها با یک مثال ادامه می دهیم:
یک بوستر با سه پمپ را در نطر بگیرید. با باز کردن شیر و کاهش فشار در خروجی آن میزان فشار توسط سنسور به plc یا درایو یا برد ارسال می شود. درایو یا برد پمپ اول را با تعداد دور کم وارد مدار میکند و اگر فشار به میزان تنطیمی نرسد و فرکانس به حداکثر (50 هرتز) برسد این پمپ با تعویض کنتاکتور بصورت مستقیم از برق شهر تغذیه شده و پمپ دوم توسط درایو وارد مدار می شود.
پمپ دوم هم مانند پمپ اول تعداد دورش بالا رفته تا به حداکثر برسد و اگر باز هم فشار به حد مجاز نرسد پمپ سوم وارد خط می شود.
نحوه خاموش شدن و کم کردن پمپ ها هم مانند روشن کردن آنهاست و با افزایش فشار فرکانس کم می شود و با رسیدن به حداقل فرکانس یکی از پمپ های که با برق شهر وارد مدار شده خاموش می شود و اگر باز هم فشار در حال بالارفتن بود پمپ بعدی که با برق شهر می باشد هم از مدار خارج می شود و در نهایت پمپی که توسط درایو کنترل می شود خاموش می شود.
راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر در صورتی که ققط یک پمپ دور متغیر باشد:
با در نظر گرفتن همان بوستر پمپ مثال قبل که دارای سه پمپ می باشد ، فقط پمپ اول با اینورتر کنترل می شود و در صورت کم بود فشار و رسیدن فرکانس به حداکثر پمپ های بعدی به نوبت و بصورت تک ضرب با برق شهر راه اندازی می شود.
راه اندازی بوستر پمپ با این روش هزینه کمتری در بر دارد و سیستم کارکرد ساده تری دارد. از این روش بیشتر برای بوستر پمپ های آتشنشانی که جاکی پمپ (jockey pump) ندارد استفاده می شود و یا توسط سازندگانی که قصد کاهش هزینه های ساخت را دارند.
راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر به تعداد پمپ ها:
برای هر پمپ یک درایو در نظر گرفته می شود اما تمام این درایو ها توسط یک برد اصلی یا انتخاب یک درایو مادر (Master) کنترل میشود.
این روش اصولی تر و بهتر از راه اندازی با یک درایو است اما هزینه آن بسیار بالاتر خواهد شد
برخی منابع:
https://www.pumpproducts.com/pumps/booster-pumps.html
برچسب ها: بوستر پمپ آبرسانی • بوستر پمپ آتشنشانی • راه اندازی بوستر پمپ • نصب بوستر پمپ
سلام هزینه نصب بوستر پمپ آبرسانی زمین فوتبال با سه پمپ و دینام صنعتی چند میشه
سلام
بستگی به خدمات مورد نیاز داره.
مثلا اینکه منظور از نصب بوستر پمپ، لوله کشی هم هست یا اینکار انجام شده؟ کابل کشی و نصب تابلو برق ؟ محل پروژه کجاست و….
جهت سهولت و سرعت در برآورد قیمت و انجام کار با ما تماس بگیرید.
تماس با ما